Mandle v hořké čokoládě 50g Množství:: 50g


35 Kč

Zlevněný produkt Mandle v hořké čokoládě 50g Množství:: 50g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete ve slevě za 35 Kč.

  Skořápkové plody dražované Složení: MANDLE jádra 28%, hořká čokoláda 70% (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, E476, vanilin), arašídová guma, šelak. Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu:  Holandsko  Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2350kj /562kcal      tuky:  39,1g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  16,4g  sacharidy:  38,7g  z toho cukry:  32,3g  bílkoviny:  9,4g  sůl:  0,01g     Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.   Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant , který odvádí volné radikály a odpad z těla. S nižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík , prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě. Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,  solené ,  v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na  plátky , ve vločkách,jako  mouku , olej,  máslo  nebo mandlové mléko. Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.   Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.  .
Množství: 50g
Filtr variant Plody v čokoládě