Mandle v čokoládě s karamelovou příchutí a mořskou solí 50g Množství:: 50g


39 Kč

Unikátní produkt Mandle v čokoládě s karamelovou příchutí a mořskou solí 50g Množství:: 50g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete v akci za 39 Kč.

Skořápkové plody dražované Složení: Cukr, MANDLE, Kakaové máslo, Sušené plnotučné MLÉKO, Sušený karamel (sušené odstředěné MLÉKO, sušená syrovátka (MLÉKO), cukr, MLÉČNÝ tuk, přírodní vanilkové aroma), Kakaová hmota, Mořská sůl, Leštící látka (E904), Leštící látka (E414 ), Emulgátor (E322) slunečnicový lecitin, Přírodní aroma, Řepkový olej, Kokosový olej, Sůl, Glukózový sirup, Dextrin Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu:  Holandsko  Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2357kj /666kcal      tuky:  38,5g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  15,2g  sacharidy:  42,7g  z toho cukry:  40g  bílkoviny:  10,5  sůl:  0,45g     Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.   Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant , který odvádí volné radikály a odpad z těla. S nižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík , prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě. Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,  solené ,  v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na  plátky , ve vločkách,jako  mouku , olej,  máslo  nebo mandlové mléko. Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.   Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.  .
Množství: 50g
Filtr variant Plody v čokoládě