Maliny lyofilizované v bílé čokoládě 50g Množství:: 50g


45 Kč

Diskontní produkt Maliny lyofilizované v bílé čokoládě 50g Množství:: 50g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete nejlevněji za 45 Kč.

Dražované sušené plody jednodruhové Složení: maliny  lyofilizované   20%, b ílá čokoláda 75,8% (cukr, kakaové máslo,sušenéplnotučné MLÉKO,sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), emulgátor:SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), glukózový sirup, JOGURTOVÝ pudr (MLÉKO), JOGURTOVÉ aroma (MLÉKO),leštící činidlo E414, E904, barvivo E162.   Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě  Minimální trvanlivost:  6 - 8 měsíců  Země původu: Holandsko Uporoznění:  mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost. Po otevření sáčku ihned spotřebujte. Alergeny vyznačeny velkým písmem.     energetická     hodnota:  1925kj /460kcal      tuky:  22,6g   z toho nasycené   mastné kyseliny:  13,5g   sacharidy:  55,3g   z toho cukry:  54,3g   bílkoviny:  5,5g   sůl:  0,29g   Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.   Je to metoda sušení vlhkých materiálů od potravin až ke květinám či zvlhlým knihám. Principem je zde přeměna zmrzlé vody z pevného stavu do stavu plynného. To má za následek naprosté vysušení předmětu, který se tak stane lehčím, ale výživově totožným. K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody. Co se ovoce týče, lyofilizace ho vysuší během 24-48h, nechá v něm veškeré zdraví prospěšné látky a prodlouží jeho trvanlivost. Takové brusinky vypadají po tomto procesu úplně stejně, jako čerstvé. Udrží si tvar, ale hmotnost několikanásobně zmenší. Takto upravené potraviny jsou ideální na cesty. Lyofilizací upravené potraviny se hodí do raw jídelníčku, jelikož zde nebyla překročena teplota 42℃. Teplota, které je při lyofilizaci dosahováno se pohybuje kolem -50℃. Zajímavostí je lyofilizace květin pro aranžérské účely, kde květinám vydrží tvar i barevnost v řádech let. Proces trvá od 8 do 14ti dnů a jelikož je tento proces energeticky velmi náročný, cena takového produktu je pochopitelně vyšší. Když bychom chtěli srovnávat tyto dva typy úpravy potravin , tak klasické sušení je finančně velmi nenáročné a člověk nemá takřka žádné omezení a cena sušeného produktu je znatelně nižší než v případě lyofilizace. Ta na druhou stranu potraviny neobere o žádné vitaminy, ani o vitamin C, který se při klasickém sušení vytratí kvůli vyšší teplotě.  .
Množství: 50g
Filtr variant Plody v čokoládě