Rozinky JUMBO v hořké čokoládě Množství:: 1 Kg


255 Kč 242 Kč

Kvalitní a levný produkt Rozinky JUMBO v hořké čokoládě Množství:: 1 Kg od výrobce Nutworld.cz u nás najdete po slevě za 242 Kč.

Sušené ovoce jednodruhové Složení: ROZINKY   42%,  poleva z hořké čokolády 58% (cukr, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový, kakaové máslo,SYROVÁTKA (MLÉKO), emulgátor: slunečnicový lecitin), leštidla: arabská guma, šelak, obsah kakaa v sušině min. 35% Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě   Minimální trvanlivost:  5 - 6 měsíců  Země původu:  Holandsko   Alergeny vyznačeny velkým písmem. Výrobek může obsahovat pecky, stopy arašídů, jiných ořechů, lepku, oxidu siřičitého a sezamu       Energetická hodnota  1889kJ /450kcal  Tuky  16,9g  z toho nasycené mastné kyseliny  9,8g Sacharidy  68,1g  z toho cukry  60,5g Bílkoviny  3,8g Sůl  0,3g   Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Velké množství cukrů z celkového množství sacharidů je tvořeno především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je glykemický index rozinek vyšší - dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění. Kromě toho rozinky obsahují železo, které je vhodné pro správnou funkci svalů a pohyby krve. Bor, jehož účinky mají spojitost s pevností kosti. Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo. Zajímavost: konzumace rozinek předchází vzniku zubního kamene. Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).    .
Množství: 1 Kg