MIX "BROWN" v celofánku a kelímku 200g VESELÉ VÁNOCE


149 Kč

Zlevněný produkt MIX "BROWN" v celofánku a kelímku 200g VESELÉ VÁNOCE od výrobce Nutworld.cz u nás najdete zlevněný za 149 Kč.

Výška kelímku 12cm Směs obsahuje:  Mandle v mléčné čokoládě Mandle v čokoládě s karamelovou příchutí a mořskou solí Mandle tiramisu     Mandle v mléčné čokoládě Složení:   mléčná čokoláda 75% (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné MLÉKO, kakaová hmota, sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), LAKTÓZA, SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma), MANDLE jádra 25%, leštidlo: arabská guma. Země původu:  Holandsko   Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.     Energetická hodnota  2281kj /545kcal Tuky  34,7g  z toho nasycené mastné kyseliny  14,6g Sacharidy  50,9g  z toho cukry  46,7g Bílkoviny  9,3g Sůl  0,25g     Mandle v čokoládě s karamelovou příchutí a mořskou solí Skořápkové plody dražované Složení: Cukr, MANDLE, Kakaové máslo, Sušené plnotučné MLÉKO, Sušený karamel (sušené odstředěné MLÉKO, sušená syrovátka (MLÉKO), cukr, MLÉČNÝ tuk, přírodní vanilkové aroma), Kakaová hmota, Mořská sůl, Leštící látka (E904), Leštící látka (E414 ), Emulgátor (E322) slunečnicový lecitin, Přírodní aroma, Řepkový olej, Kokosový olej, Sůl, Glukózový sirup, Dextrin Země původu:  Holandsko  Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2357kj /666kcal      tuky:  38,5g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  15,2g  sacharidy:  42,7g  z toho cukry:  40g  bílkoviny:  10,5  sůl:  0,45g   Mandle tiramisu Složení:  MANDLE 31%, tiramisu poleva 69% (cukr, rostlinný olej palmový, SYROVÁTKA (MLÉKO),rýžová mouka, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak, příchuť tiramisu, kakaová hmota, kakaové máslo).   Země původu:  Holandsko  Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.     Energetická hodnota  2413kj /579kcal  Tuky  38,3  z toho nasycené mastné kyseliny  14,2g Sacharidy  48,5g  z toho cukry  45,3g Bílkoviny  8,4g Sůl  0,02g   Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě   Mandle pod drobnohledem - ZDRAVÍ A VÝŽIVA Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Poj´dme se společně podívat na to proč bychom měli mandle konzumovat a jak je využít v jídelníčku Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a  tuků, což je pro lidský organismus velice přínosné. Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené, jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách, jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko. I z toho důvodu je mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě.   Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a  tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř nekonečné! Stačí každý den jednu hrst mandlí. Nechci v tomto článku zabíhat příliš do podrobných lékařských výrazů, ale v jednoduchosti Vám říct, proč jsou mandle opravdu TOP 1 mezi ořechy. Nejprve se na věc podíváme z hlediska zdravotního přínosu a posléze výživového (ačkoliv tyto dva aspekty se vždy prolínají). Zdravotní aspekty: mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené , solené , v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na plátky , ve vločkách,jako mouku , olej, máslo nebo mandlové mléko. mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin pokud je rozhozená hladina cukru, ve vás to evokuje stále chutě a máte potřebu se dojídat chvíli po snědeném jídle, což Vám opět rozhazuje glykémii a jste v začarovaném kruhu (hladinu rozhazují sacharidové pokrmy, čím více průmyslově zpracované, tím horší). Pokud si dáte např. banán a k tomu přidáte hrst mandlí, tak vám banán sám o sobě (tolik) nerozhodí hladinu cukru a ještě sytící efekt této např. svačiny bude dostačující do dalšího plánovaného jídla a nebudete mít potřebu se v mezičase dojídat a do samozřejmě spěje i k postupné redukci. (stejně je to například s přidáním do kaší – jen si pohlídat množství)  jsou vhodné i pro těhotné ženy díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí obsahují slušné procento bílkovin, což je makronutrient, který je základním aspektem dobře sestaveného jídelníčku a okolo nich skládáme další dva: tuky a sacharidy samozřejmě přispívají k psychické pohodě (pokud je celý jídelníček sestavený z kvalitních potravin) Nikdy nic není pouze o jedné potravině. Je potřeba na věc koukat z globálního hlediska, ale mandle by určitě neměly chybět ve vašem jídelníčku. Vždy je samozřejmě lepší volit mandle naturální, před upravenou formou.   Podle čeho mandle vybírat? Velikosti mandlí - množství mandlí v jedné unci: Mandle se třídí do níže uvedených kategorií podle počtu mandlí, které váží 1 unce ( 1 unce =28,3495 gramů) 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - např. 23-25ks na 1 trojskou unci např. u velikosti 23/25 v jedné unci je cca 23-25 mandlí čím je číslo menší (18/20) tím jsou mandle větší a naopak, čím jsou mandle menší, tím je číslo větší (36/40) velikosti běžně prodávané v České republice - počet ks mandlí v jedné unci: 23/25, 25/27, 27/30     Jak poznat dobré mandle? Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.   Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení. MANDLE NONPAREIL Odrůda má původ v Kalifornii. Nonpareil představuje cca třetinu produkce v Kalifornii, protože má vysokou poptávku ve světě. oblíbená a vyhledávaná odrůda mandlí, která má široké použití, snadno se blanšíruje střední plochý tvar s hladkým povrchem  jsou křupavé a mají ořechovou chuť mají tenkou skořápku a snadno se rozlousknou rukama mají světle hnědou slupku a ostré tvary (carmel mají tmavější slupku) mandle jsou tvrdší, ploché, dlouhé, s tvrdší slupkou  MANDLE CARMEL mandle mají mírně vrásčitý povrch (nejsou tak hladké jako Nonpareil), středně úzký - kulatý dlouhý tvar, tmavě hnědou slupku používají se pro pečení a blanšírovaný dobře se zpracovávají.