Mandle "Uzené" v celofánku a kelímku 180g - PRO NEJLEPŠÍHO TATÍNKA


149 Kč

Designový produkt Mandle "Uzené" v celofánku a kelímku 180g - PRO NEJLEPŠÍHO TATÍNKA od výrobce Nutworld.cz u nás najdete zlevněný za 149 Kč.

Výška kelímku 12cm Skořápkové plody Složení: MANDLE jádra neloupaná 97,8 %, sůl 1,4%, bramborový škrob 0,4%, kouřové aroma (maltodextrin, E341, kouřové aroma SF-005) 0,4 %, protihrudková látka. Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu:   USA  Ochucování všech oříšků probíhá v ČR z produktů vysoké kvality na kontinuální horkovzdušné pražičce, kde dochází k postupnému zvyšování teploty (horkým vzduchem) bez použití oleje, to znamená, že se zachovává chuť oříšků a nezvyšuje se kalorická hodnota. Všechny aromata jsou bez alergenů a neobsahují GMO. Použitý škrob je bezlepkový. Vhodné pro vegany. Balení probíhá v ochranné atmosféře, to taky zvyšuje trvanlivost výrobku a zachovává stávající chuť i kvalitu oříšků. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2679kj /639kcal      tuky:  53g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  4,2g  sacharidy:  19,1g  z toho cukry:  4,7g  bílkoviny:  19,5g  sůl:  1,2g     Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem.   Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.     Zdravotní aspekty: mandle   prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů) zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,   solené ,   v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na   plátky , ve vločkách,jako   mouku , olej,   máslo   nebo mandlové mléko. mandle   jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle   snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin jsou vhodné i pro těhotné ženy díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí   Jak poznat dobré mandle? Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.   Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení. MANDLE NONPAREIL oblíbená a vyhledávaná odrůda mandlí, která má široké použití, snadno se blanšíruje střední plochý tvar s hladkým povrchem  jsou křupavé a mají ořechovou chuť mají tenkou skořápku a snadno se rozlousknou rukama mají světle hnědou slupku a ostré tvary (carmel mají tmavější slupku) mandle jsou tvrdší, ploché, dlouhé, s tvrdší slupkou  MANDLE CARMEL mandle mají mírně vrásčitý povrch (nejsou tak hladké jako Nonpareil), středně úzký - kulatý dlouhý tvar, tmavě hnědou slupku používají se pro pečení a blanšírování.